- Bokashi tarkoittaa fermentoitunutta orgaanista jätettä ja fermentointi puolestaan maitohappokäymistä eli biojäte hapatetaan ilmatiiviissä astiassa.
- Hapatus tapahtuu sekoittamalla biojätteen joukkoon EM-mikrobiseosta – Bokashirouhe, jossa on maaperälle hyväksi havaittuja mikrobeja, hiivoja ja maitohappobakteereja.
- Seos on kehitetty Japanissa 1970-luvulla.
- Kun fermentoituminen on kahden viikon kuluttua päättynyt, orgaaninen materiaali on säilyttänyt kaikki tärkeät ravintoaineensa (erityisesti typpi), mitkä mätänemisprosesissa tuhoutuisivat.
- Fermentoitumisen lopputuloksena saadaan ensiluokkaista ja laadukasta esikompostointimateriaalia sekä ravintorikasta fermentaationestettä.
- Orgaaninen jäte sisältää kaikki tarpeelliset ravintoaineet, vitamiinit ja mineraalit.
- Bokashi-keittiökompostorissa fermentoitunut orgaaninen jäte on loistava perusta ensiluokkaiselle kompostimullalle puutarhaan ja viljelyyn.
- Jäte sekoitetaa niin, että se koskettaa joka puolelta multaa. Huomio! Jätelain mukaan tässä vaiheessa kyse on vielä biojätteestä, joten multatehtaan on oltava jyrsijäsuojattu esimerkiksi kompostori.
- Lähes kaikki orgaaninen jäte kelpaa Bokashi-kompostoriin. On hyvä pilkkoa isommat palat pienempiin osiin fermentoitumisprosessin nopeuttamiseksi.
- Bokashirouheen sisältämät luonnon mikro-organismit käynnistävät fermentoitumisprosessin Bokashi-keittiökompostorissa.
Keittiökompostori BioProffa Bokashi Organko musta 16 l kansi vihreä
100,20 €
Keittiökompostori tuplapakkauksessa, jossa on 2 kappaletta 16 litran kompostoreita, Bokashirouhe, 2 kappaletta kansia, 2 kappaletta hanoja, 2 kappaletta siivilöitä, tiivistyslasta, rouheen annostelukauha, nesteen valutuskuppi sekä ohjeet.
Saatavuus: 3 varastossa
Paino | 4,2 kg (kilogramma) |
---|